Tunø-Røgeri-Fonden Rotating Header Image

Park13 forpagter Tunø Røgeri

Køkkenchef Jakob Hermansen

Køkkenchef Jakob Hermansen

Den kendte Aarhus-restaurant Park13 Danmarks Japanske Have står for driften af Tunø Røgeri i sæson 2016.
—Tunø Røgeri bliver en ambitiøs sommerrestaurant med udsigt til havn, Samsø og Aarhusbugten, siger Thomas van Nord, der står bag Park13.
Røgeriet åbner sæsonen lørdag den 4. juni, og ovnene bliver først slukket den 28. august ifølge planen.
Allerede fra dag et står køkkenchef Jacob Hermansen parat med lærke retter tilberedt af friskfangede fisk og skaldyr ­ og grøntsager høstet på Tunø samme dag som de kommer på tallerknerne. Jakob Hermansen er en erfaren kok, som har arbejdet med gourmet­fiskeretter i både Japan og Qatar. Senest har han arbejde i køkkenet hos Fru Møller ved Odder og på Aarhus Teater.
—Vi kommer til, at have 50 pladser på en helt ny overdækket terrasse med udsigt over Tunø Havn. Der vil være et godt vinkort, kolde fadøl, masser af bobler, snacks og overraskelser på terrassen”. Desuden åbner vi en lille butik, hvor der sælges lokale røgvarer, frisk fisk, hjemmebagt brød, tapenader, Tunø salt og meget mere siger Thomas van Nord.
Tunø Røgeri åbnede i 2014 på lokalt initiativ, og bag røgeriet står en fond. Og det er økonomisk støtte fra bl.a. Realdania, EU og Ministeriet for by, bolig og landdistrikter, der har muliggjort projektet.
Indtil nu har røgeriet i stort omfang været drevet på basis af frivillig arbejdskraft. Det er ambitionen at fortsætte det gode samarbejde med det lokale erhvervsliv, ligesom det er lokale råvarer sammen med fiskeretter skal været grundbestanden i køkkenet.
Lige nu arbejdes der på fuld kraft med ombygning af køkkenfaciliteter og ovne. Desuden etableres en ny stor markise, så det udendørs spiseområdet kan skærmes af for sol og mindre godt vejr.
Allerede nu forudser den nye forpagter, at der er brug for yderligere personale til driften, så hermed en opfordring til at melde sig under fanerne.
For mere information kontakt:
Thomas van Nord tvn@park13.dk tlf. +45 40 72 73 71

Comments are closed.